12.12.2019

Thellohet skandali i Facebook, shfrytëzoi përdoruesit e tij

5 Prill 2018

Duket se skandali i vjedhjes dhe keqpërdorimit të të dhënave të përdoruesve të Facebookut nga konsulenti politik “Cambridge Analytica”, po thellohet edhe më shumë.

Facebook ka njoftuar se pas rishikimit të problemeve për të cilat u akuzua, nga shpërndarja jo e duhur e të dhënave mund të jenë prekur plot 87 milionë përdorues.

Shifra e publikuar më parë, ishte në afro 50 mln përdorues të rrjetit social, ndërsa të dhënat e fundit janë zbuluar në një blog personal të kreut të sektorit teknologjik, Mike Schroepfer.