16.10.2019

Makina që mund të thyejë rekordin e shpejtësisë (Foto)

3 Nëntor 2017

E shumëpritura Hennessey Venom F5, që mund të thyejë rekordin botëror të shpejtësisë, është prezantuar në Panairin e SEMA.

Marka teksane do të prodhojë vetëm 24 ekzemplarë të kësaj makine që pritet të kalojë barrierën e 483 km/h, me një çmim prej rreth 1.5 milionë euro.

Paraardhësja Venom GT arrin shpejtësinë 435 km/h falë shasisë së lehtë Lotus Exige dhe motorit V8 Chevrolet.

Hennessey thotë se Venom F5 arrin nga 0-300 km/h më shpejt sesa makinat e Formulës 1 (më pak se 10 sekonda).

Aktualisht, rekordin zyrtar për shpejtësinë më të lartë të arritur e mban Bugatti, me makinën Veyron Super Sport, që ka kapur plot 431.07 km/h.

Ndërsa Hennessey Venom GT mban rekordin jozyrtar me 435 km/h. Libri i Rekordeve Guinness konsideroi se kjo makinë nuk i plotësonte të gjitha kriteret për zyrtarizimin e rekordit.