24.08.2019

Turistët e shëndoshë po u marrin shpirtin gomarëve të Santorinit (Foto)

30 Korrik 2018

Gomarët e ishullit grek të Santorinit po gjymtohen duke mbajtur në kurriz turistët e shëndoshë, që paguajnë për xhiro me gomar nëpër rrugët e ngushta të ishullit piktoresk.

Nga maji deri në tetor, në Santorini vijnë rreth 1200 turistë në ditë. Gomerët përdoren për transport nëpër rrugica ku nuk kalojnë dot makinat, por aktivistët e të drejtave të kafshëve thonë se obeziteti në rritje ka bërë që kafshëve t’u rritet ngarkesa dhe të shtohen dëmtimet e shtyllës kurrizore.

Banorët e zonës janë detyruar që të kryqëzojnë gomarë me mushka, që janë më të mëdha dhe mbajnë më shumë ngarkesë.