19.10.2019

Rituali i frikshëm, banorët nxjerrin kufomat nga varri dhe i pastrojnë (Foto)

4 Korrik 2018

Një komunitet i vogël në ishullin indonezian të Sulaëesiut ekziston një traditë e pazakontë dhe shumë frikshme.

Këto imazhe tregojnë banorët e ishullit që festojnë ritualin e lashtë "Ma nene", që përafërsisht përkthehet në ceremoninë e pastrimit të kufomave

Çdo vit, familjet vizitojnë varrezat e të afërmve që kanë vdekur dhe nxjerrin eshtrat e tyre dhe i pastrojnë, i veshin me rroba të pastra dhe i nnxjerrin rreth fshatit.

Ndërsa Indonezia është kryesisht një vend mysliman, ky komunitet është kryesisht kristian protestant.

Megjithatë, pavarësisht nga besimi i tyre i krishterë, ata vazhdojnë t'i përmbahen traditave të vjetra, rrënjët e të cilëve kthehen prapa besimeve animiste, siç është Ma'Nene.

Ndryshe nga disa kultura të tjera, vdekja është e paparanueshme nga këto njerëz.