24.09.2018

Kinë, zbulohet tjetër varr masiv mijëravjeçar

8 Nëntor 2017

Një gropë 2400 vjeçare që përmban mbetjet e kuajve dhe qerrave, të cilat besohet se i përkasin një anëtari të një familjeje të lashtë mbretërore, është zbuluar në Kinë.

Gryka është një nga grupet e varreve që mendohet të mbajnë eshtrat e familjeve fisnike të Shtetit Zheng, i cili e vendosi pushtetin në rajon ndërmjet viteve 770 dhe 221 para erës sonë.

Gërmimi i tokës përreth ka gjetur tashmë 18 gropa të mëdha që përmbajnë kuaj dhe karroca dhe më shumë se 3.000 varre.