17.10.2019

Gjermania planifikon zvogëlimin e numrit të ujqërve

5 Janar 2019

Ministri gjerman i Bujqësisë, Julia Klecker ka njoftuar se synon të lehtësojë kufizimet për vrasjen e ujqërve, në mënyrë që të zvogëlojë numrin e tyre në rritje, pasi paraqesin rrezik për delet dhe dhitë.

Ministria e Bujqësisë ka njoftuar se popullata e ujqërve ka gjasa të rritet deri në 30 për qind në vit, që është i mrekullueshëm ky sukses i jashtëzakonshëm në ruajtjen e llojeve që janë në kërcënim, por janë rrezik për ata që mbarështojnë kafshët në fermat e tyre.