19.10.2019

Fundi i bordellove në Amsterdam – Kryebashkiakja e qytetit me plan për atraksione kulturore

16 Dhjetor 2018

Qarku “Red Light” ose “dritë e kuqe” i Amsterdamit së shpejti do të shkatërrohet për të bërë rrugë me më shumë tërheqje “kulturore”, tha kryebashkiakja e parë femëror e qytetit.

Femke Halsema, 52 vjeçe, tha se lagja Wallen është plot me ‘gra të pambrojtura’ që po ‘burojnë nga një turmë e turistëve të dehur’ ndërsa ajo premtoi ta reformojë atë.

Planet e saj nuk do të shpëtojnë të gjitha hapësirat e prostitucionit, por do t’i përhapnin në të gjithë qytetin në vend që t’i përqendrojnë në një zonë.

Kjo do të krijojë më shumë hapësirë ​​për atraksionet kulturore në pjesën më të vjetër dhe më historike të qytetit, shtoi ajo.

Ajo tha për Bloomberg: “Qyteti ynë i brendshëm është një nga më të vjetrit në Evropë me një rëndësi të madhe historike të kulturës, e cila po përkeqësohet qartë. Ne dëshirojmë që turistët të shohin vlerën kulturore”.

Amsterdami, i cili ka një popullsi të përhershme prej 850,000, merr çdo vit 18 milionë vizitorë, shumë prej të cilëve drejtohen drejtpërsëdrejti në Red Light.

“Ne duhet të mendojmë për ata lloj turistësh që duam të tërheqim”, tha ajo, “dhe nuk duhet të kemi ndonjë iluzion se numri i turistëve në qytet do të zbresë. Do të vazhdojë të rritet”.