19.07.2018

Truri fillon të “konsumon veten“ kur nuk flini mjaftueshëm

4 Shtator 2017

Arsyeja për të cilën flemë shkon përtej thjesht plotësimit të niveleve të energjisë. Çdo 12 orë truri ynë në të vërtetë ndryshon gjendjen. Kur flemë në fakt pastrojmë nënproduktet toksike të aktivitetit nervor të mbetura gjatë aktivitetit ditor.

Në mënyrë të çuditshme, i njejti proces fillon të ndodhë në trurin e atyre që kanë probleme kronike me gjumin shkruan Dr. Agon F.Bislimi.

Hulumtuesit kanë zbuluar se gjumi i dobët i vazhdueshëm bën që truri të pastrojë një sasi të konsiderueshme të neuroneve dhe lidhjeve sinaptike, dhe rikuperimi i gjumit mund të mos jetë në gjendje të ndryshojë dëmin që është shkaktuar./Dr. Agon F.Bislimi/