20.10.2019

Njerëzit që pijnë një birrë në ditë kanë spermë më të fortë

19 Korrik 2018

Njerëzit që pijnë një shishe birrë ose gotë verë në ditë janë më pjellore, sugjeron një studim.

Ata kanë një numër më të lartë të spermës sesa burrat që pijnë më pak alkool.

Sperma e tyre është edhe notues i fortë, duke rritur mundësinë e tyre për të arritur vezën e një gruaje.

Hulumtuesit pyetën 323 burra mbi zakonet e tyre të zhurmshme dhe analizuan një mostër të spermës së tyre. Gjetjet janë botuar në revistën Andrology, transmeton lajmi.net.

Ata që konsumonin katër deri në shtatë pije në javë prodhonin më shumë spermë dhe me cilësi më të mirë.

Udhëheqësi i studimit Dr. Elena Ricci, nga Spitali Policlinico në Milano, tha: “Marrja e moderuar e alkoolit duket se lidhet pozitivisht me cilësinë e spermës\".