12.11.2019

Cilat janë dobitë e arrave?

25 Korrik 2017

Konsumi i një grushti me arra na jep ndjesinë e ngopjes. Një studim i fundit thotë se arrat përmbajnë sasi të larta të yndyrës që parandalojnë oreksin.

Për ata që hanë aq shumë sa kalon në mbingopje, shoqëruar më pas me probleme të stomakut,me zemrën dhe obezitetin, mbipeshën, përcjell lajmi.net

Studiuesit thonë se ata sulmojnë një hormon që nxit urinë dhe stimulojnë rritjen e hormonit.

Ushqimet e tjera të pasura me këtë lloj hormoni janë edhe peshku në konservë me shumë vaj.

Sipas një profesori në Universitetin e Gjeorgjisë, hormonet e oreksit luajnë një rol të rëndësishëm se si dhe sa hamë në ditë