17.10.2019

Çfarë duhet të konsumoni për të forcuar sistemin imunitar?

14 Tetor 2018

Kur ka ndryshime të papritura në temperaturë, sistemi imunitar është më i dobët dhe keni mundësi që të sëmureni më lehtë.

Për të nxitur mbrojtjen natyrore të trupit është e rëndësishme të siguroni substancat që u nevojiten për të përballuar sulmin e viruseve dhe baktereve, të cilat janë përgjegjëse për të ftohtin, dhimbjet e fytit dhe sëmundje të tjera.

Vitaminat, mineralet dhe antioksidantët që ndodhen në disa ushqime mund tu ndihmojnë që të keni një sistem imunitar më të fortë dhe efikas. Këtu janë disa nga ushqimet që ju forcojnë sistemin imunitar dhe ju bëjnë të ndiheni mirë:

Salmoni ju ndihmon për të mbrojtur lëkurën, lakra ju ndihmon për të shmangur çrregullimet e zorrëve, kivi ju ndihmon për të luftuar të ftohtin dhe kungulli ju mbron për të qenë sa më larg gripit.