24.06.2019

Mesazhi i Delawies: Nuk keni kë ta fajësoni për dështimet tuaja

21 Shtator 2018

Ambasadori në largim i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Greg Delawie, sot në njërin ndër fjalimet e fundit në këtë pozitë, porositi liderët dhe qytetarët e Kosovës që të angazhohen në arritjen e synimeve të vendit.

Delawie, në një ceremoni lamtumirëse të organizuar nga Presidenti Hashim Thaçi, tha se nëse 10 vitet e para ishin për krijimin e institucioneve, dekada e ardhshme duhet të jetë për fuqizimin e institucioneve.

“Kemi punuar në mënyrë produktive së bashku gjatë tri viteve të fundit në të mirë e në të keq, por po largohem me shpresë sepse e di që qytetarët e këtij vendi kanë potencial për të siguruar progresin e Kosovës drejt kapitullit të ardhshëm. Por ky progres varet nga ta”, tha ambasadori Delawie, përcjell kallxo.com.

“Institucionet e drejtësisë ngadalë po e ndërtojnë besimin te qytetarët dhe njerëzit duan të shohin që politika nuk ndërhyn në drejtësi”, shtoi ai.

Sipas tij, tashmë kur kosovarët kanë marrë përgjegjësitë e plota nga EULEX në çështje të sundimit të ligjit, duhet të punojnë për të treguar rezultate.
“Pas ndryshimit të mandatit të EULEX-it, kosovarët tani janë tërësisht përgjegjës për sundimin e ligjit. Sukseset dhe dështimet do të jenë të juajat. Nuk do të keni kë ta uroni apo kë ta fajësoni”, tha ai.

Delawie foli edhe për dialogun me Serbinë.

“Liderët politikë, pa marrë parasysh cilës parti i përkasin, duhet ta gjejnë gjuhën e përbashkët në synimet e përbashkëta për Kosovën. Kosovës i duhet fryma e bashkëpunimit mes liderëve për të arritur progres”, tha ai.