18.02.2019

Konjufca: Molliqaj i ka bërë goditje nën brez Kurtit

14 Shkurt 2018

Deputeti i Vetëvendosjes, Glauk Konjufca, ka thënë se Dardan Molliqaj ka bërë goditje nën brez me deklaratat e tij kundër Albin Kurtit.

Sipas Konjufcës, deklaratat e Molliqajt ndaj Kurtit kanë vënë në pikëpyetje të madhe qëndrimin e Kurtit në projektin ndërkombëtar, e ka afruar me islamin politik dhe se Kurti nuk ka qëndrim kundër PDK-së. Këto deklarata të Molliqajt, Konjufca i quan të paqëndrueshme dhe vetëm për goditje.

“Kurti nuk ka thënë se është pro bashkëpunimit me PDK-në. Ka thënë ‘a mos e keni menduar ndonjëherë që duke thënë dhe duke krijuar një kornizë logjike, politike, që vetëm LDK-ja për neve përbën partnerin e sigurt dhe të vetmin me të cilin mund të bëhet qeveria e ardhshme. Mos kështu duke dashur të bëjmë mirë dhe të japim shpresë, mos e ka një efekt anësor që po ja japim një kredit hazër LDK-së të cilin po e shfrytëzon sikur që e shfrytëzoi gabimisht në qershor, në zgjedhjet më 2017, kur refuzoi Vetëvendosjen dhe dukej sikur VV-ja po i lutej e LDK-ja sikur po rrinte. A mos duhet të hiqet kjo, pra që PDK dhe LDK-ja të konsiderohen të barabarta dhe të jemi të hapur njësoj ndaj të dyjave’. Nëse thua që Albin Kurti u bë me PDK-në është goditje e panevojshme e qëllimshme”, ka thënë Konjufca.

Ai e ka quajtur propagandë deklaratën e Molliqajt se \"ekziston një incizim të cilin Kurti s’po dëshiron të dalë sepse ai aty ka thënë diçka”.

Këto deklarata i ka krahasuar me të kryetarit të PDK-së Kadri Veseli.

Konjufca ka thënë në Rubikon të KTV-së se Molliqaj me deklaratat e tij ka treguar një hidhërim personal dhe efektet nga hidhërimi e kanë bërë të gatshëm të bëjë goditje të dëmshme edhe për vetë Vetëvendosjen.