19.12.2018

Gjermania kërkon punëtorë: Deri në vitin 2030 asaj do t’i duhen 8 milionë

13 Janar 2018

Aktualisht në Gjermani ka 772 mijë vende të lira puna, kryesisht në pjesët e Bavarisë dhe Nurenbergut.

Deri në vitin 2030 në Gjermani do të mungojnë rreth 8 milionë punëtorë, për shkak të ndryshimeve demografie. Gjermania është në kërkim të fuqisë punëtore dhe nuk është i paktë numri i personave që kërkohen për punë.

Sipas një kronike në DW, burime nga zyrat e punës në këtë shtet aq të lakmuar nga shqiptarët në përgjithësi bëjnë me dije se mundësia më e mirë është nëpërmjet një vize pune e jo si azilkërkues apo si refugjat.

Kushtet kryesore për të gjetur një vend pune në Gjermani: formimi profesional i mirë, gjuha, gjetja e një punëdhënësi ku mund të punojë dhe më tej sigurimi i një vendi pune,