19.12.2018

Deçani e Klina përfitojnë nga 5 milionë euro për projekte

13 Janar 2018

Sikur edhe vitet e kaluara edhe këtë vit komunat e Rajonit të Pejës i janë drejtuar Qeverisë së vendit me shpresën që do të mbështesë financiarisht ndonjë projekt të planifikuar kapital apo projekt tjetër më rëndësi për këtë vit, financimin e të cilave arkat komunale vetë nuk e përballojnë, shkruan sot “Koha Ditore”.

Mirëpo, njëjtë sikur edhe në të kaluarën, seleksionimi mes komunave në mbështetjen financiare të projekteve nga Qeveria, dikujt më shumë e dikujt më pak, varësisht nga subjektet që janë në pushtetin qendror dhe atë lokal, nuk ka shënuar ndryshim të madh as me Qeverinë e re qendrore.

Në katër komunat e rajonit të Pejës ky seleksionim është i prekshëm në projektet e dërguara për këtë vit, që janë aprovuar apo refuzuar të financohen ose bashkëfinancohen nga niveli qendror.

Komuna e Deçanit e drejtuar nga AAK-ja, për dallim nga qeveritë e kaluara qendrore që nuk e kanë mbështetur aq shumë në projektet e saj, kësaj here Qeveria e drejtuar nga lideri i AAK-së, Ramush Haradinaj, i ka kthyer sytë kah kjo komunë, së cilës do t’i dalë financiarisht në krahë për realizimin e projekteve tashmë të aprovuara për vitin 2018.