19.06.2018

Ja si duket kartëmonedha e re me vlerë 50 euro (Video)

18 Mars 2017

Kartëmonedhat e reja të 50 eurove me tipare më të mira të sigurisë, do të hyjnë në qarkullim më 4 prill.

Ato do të kenë një porter të perëndeshës së Evropës, një karakter që është nga mitologjia greke, e cila do të jetë më vështirë e falsifikuar, shkruan Reuters.

Bankënotës së re do t’i ndryshohet edhe ngjyra, nga e gjelbër në atë blu të errët.

Ky është ndryshimi i radhës i dukjes së bankënotave, pas ndryshimit të monedhave 5, 10 dhe 20 euro.